Novinarka, ki je spotikala begunce, spregovorila

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Odpuščena novinarka madžarske televizije, ki je nalašč spotaknila sirskega begunca in požela ogročenje sveta ter izgubila službo, je spregovorila o svoji plati zgodbe.
Oglej si celoten članek

Petra Laszlo je v pismu, ki ga je naslovila na madžarski časnik Magyar Nemzet, zapisala, da se je v tistem trenutku, ko so begunci prebili policijski kordon, v njej "nekaj strgalo".

Kot je skušala opravičiti svoje početje, je reagirala v paniki in zaradi občutka, da se mora braniti. 
"Ne zaslužim si, da me lovijo kot čarovnico, blatijo ali mi grozijo s smrtjo. Sem samo ženska, sedaj nezaposlena mati majhnih otrok, ki je v trenutku panike sprejela napačne odločitve."

"Nisem brezsrčna, rasistična ženska s kamero, ki brca otroke," je še zapisala.

Videoposnetki in fotografije sicer kažejo, kako je Laszlova brcala begunce, očeta z jokajočim sedemletnim dečkom v rokah pa je potem, ko ga je policist že izpustil, s kamero v rokah spotaknila, da sta oba padla po tleh.

PREBERITE ŠE:

 

Zaradi silovitih reakcij s celotnega sveta jo je njena televizijska hiša N1TV, ki jo povezujejo z desničarsko stranko Jobbik, nemudoma odpustila zaradi "nezaslišanega obnašanja".

Madžarska ne popušča: na mejo vojsko, v Bruselj opozorila

Madžarski voditelji so v zadnjih dneh deležni številnih kritik zaradi svojega ravnanja z emigranti. Nazadnje so vznemirili posnetki, kako lačnim ljudem v zbirnem centru mečejo hrano kot psom.

Madžarska bo sicer v boju proti beguncem na mejo s Srbijo, na kateri že tako gradi ogrado, poslala vojsko, zaradi česar številni opozarjajo na veliko verjetnost strelskih incidentov.

Premier Viktor Orban pa vse kritike zavrača in spominja, da zgolj brani zunanjo mejo EU, in da bodo sicer begunci "povozili" državo ter ogrozili evropske "krščanske korenine".

Evropskim voditeljem je v petek predlagal, naj sosedam Sirije, od koder se v Evropo zliva največ emigrantov, pošljejo izdaten paket denarne pomoči, s čimer bi omogočili, da begunci ne zapustijo območja Bližnjega vzhoda.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 08:13 13. September 2015.

    O tem,da bo moj komentar zate kompliment,sploh nisem dvomil,to je bilo pričakovano!

  • ja prijazni že niso če imajo tak grd odnos z begunci ane?

  • 21:39 12. September 2015.

    Hvala! V bistvu je tvoj komentar zame kompliment! Ti pač tega ne razumeš, kot ne razumeš marsičesa.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.