Svet
334 ogledov

Novinarka, ki je spotikala begunce, spregovorila

Nasilna novinarka Youtube
Odpuščena novinarka madžarske televizije, ki je nalašč spotaknila sirskega begunca in požela ogročenje sveta ter izgubila službo, je spregovorila o svoji plati zgodbe.

Petra Laszlo je v pismu, ki ga je naslovila na madžarski časnik Magyar Nemzet, zapisala, da se je v tistem trenutku, ko so begunci prebili policijski kordon, v njej "nekaj strgalo".

Kot je skušala opravičiti svoje početje, je reagirala v paniki in zaradi občutka, da se mora braniti. 
"Ne zaslužim si, da me lovijo kot čarovnico, blatijo ali mi grozijo s smrtjo. Sem samo ženska, sedaj nezaposlena mati majhnih otrok, ki je v trenutku panike sprejela napačne odločitve."

"Nisem brezsrčna, rasistična ženska s kamero, ki brca otroke," je še zapisala.

Videoposnetki in fotografije sicer kažejo, kako je Laszlova brcala begunce, očeta z jokajočim sedemletnim dečkom v rokah pa je potem, ko ga je policist že izpustil, s kamero v rokah spotaknila, da sta oba padla po tleh.

PREBERITE ŠE:

 

Zaradi silovitih reakcij s celotnega sveta jo je njena televizijska hiša N1TV, ki jo povezujejo z desničarsko stranko Jobbik, nemudoma odpustila zaradi "nezaslišanega obnašanja".

Madžarska ne popušča: na mejo vojsko, v Bruselj opozorila

Madžarski voditelji so v zadnjih dneh deležni številnih kritik zaradi svojega ravnanja z emigranti. Nazadnje so vznemirili posnetki, kako lačnim ljudem v zbirnem centru mečejo hrano kot psom.

Madžarska bo sicer v boju proti beguncem na mejo s Srbijo, na kateri že tako gradi ogrado, poslala vojsko, zaradi česar številni opozarjajo na veliko verjetnost strelskih incidentov.

Premier Viktor Orban pa vse kritike zavrača in spominja, da zgolj brani zunanjo mejo EU, in da bodo sicer begunci "povozili" državo ter ogrozili evropske "krščanske korenine".

Evropskim voditeljem je v petek predlagal, naj sosedam Sirije, od koder se v Evropo zliva največ emigrantov, pošljejo izdaten paket denarne pomoči, s čimer bi omogočili, da begunci ne zapustijo območja Bližnjega vzhoda.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Presvetli 08:13 13.september 2015.

    O tem,da bo moj komentar zate kompliment,sploh nisem dvomil,to je bilo pričakovano!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:25 12.september 2015.

    ja prijazni že niso če imajo tak grd odnos z begunci ane?

  • KOJAK 21:39 12.september 2015.

    Hvala! V bistvu je tvoj komentar zame kompliment! Ti pač tega ne razumeš, kot ne razumeš marsičesa.