Novinarka: Žrtev bo po vsej verjetnosti še več

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novinarka norveškega tabloida VG Ingvill Dybfest Dahl je za zurnal24.si povedala, da bomba ni eksplodirala v stavbi, kjer se nahaja omenjeni časopis, kot so sprva poročali mediji.
Oglej si celoten članek

"Eksplodiralo je v stavbi, ki stoji nasproti nam. V naši stavbi so popokala vsa stekla," je dejala novinarka in dodala, da so morali zapustiti stavbo in da se sedaj nahajajo v eni izmed bližnjih stavb, kjer se skušajo na novo organizirati in nadaljevati z delom.

Na vprašanje, kdo bi lahko stal za napadom, je Dhalova dejala, da ne ve. "Veliko je špekulacij o tem. Na ulicah pa vlada pravi kaos," je dejala.

Razložila je tudi, da je eksplozija najbolj poškodovala večnadstropno vladno stavbo. V njej je bilo v času napada še veliko uslužbencev, tako da domneva, da bo žrtev po vsej verjetnosti še več.

V okolici prizorišča napada sicer vlada velika zmeda, vse ceste so zaprte, prav tako železniška postaja. Na vprašanje, kakšni so odzivi ljudi na ulici, pa je dejala, da so ljudje zelo zmedeni in ne vedo, kaj se je zgodilo in zakaj.

V norveški prestolnici Oslo je okoli pol štirih eksplodirala bomba. Pri tem se je delno uničila vladna stavba. Po zadnjih podatkih sta v napadu umrla najmanj dva človeka, ranjenih je najmanj 15 ljudi. Norveški premier v terorističnem napadu ni bil ranjen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:49 24. Julij 2011.

    to je delo neke skupine,ki naj bi hotela da oblast verjame da so to naredili tujci...no vsekakor je to delo …

  • 21:47 22. Julij 2011.

    Kolikokrat samo pri nas dobiš kaj brez računa. Jaz ga vedno zahtevam. Ne rečem: 'Plačal bi!' ampak 'Račun, prosim!' Brez …

  • 19:33 22. Julij 2011.

    Ne paše k temu članku ampak k ciganom Grkom. Zakaj EU pomaga in s tem tudi SLO taki ciganski državi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.