Svet
17 ogledov

Novinarka: Žrtev bo po vsej verjetnosti še več

Oslo eksplozija Reuters
Novinarka norveškega tabloida VG Ingvill Dybfest Dahl je za zurnal24.si povedala, da bomba ni eksplodirala v stavbi, kjer se nahaja omenjeni časopis, kot so sprva poročali mediji.

"Eksplodiralo je v stavbi, ki stoji nasproti nam. V naši stavbi so popokala vsa stekla," je dejala novinarka in dodala, da so morali zapustiti stavbo in da se sedaj nahajajo v eni izmed bližnjih stavb, kjer se skušajo na novo organizirati in nadaljevati z delom.

Na vprašanje, kdo bi lahko stal za napadom, je Dhalova dejala, da ne ve. "Veliko je špekulacij o tem. Na ulicah pa vlada pravi kaos," je dejala.

Razložila je tudi, da je eksplozija najbolj poškodovala večnadstropno vladno stavbo. V njej je bilo v času napada še veliko uslužbencev, tako da domneva, da bo žrtev po vsej verjetnosti še več.

V okolici prizorišča napada sicer vlada velika zmeda, vse ceste so zaprte, prav tako železniška postaja. Na vprašanje, kakšni so odzivi ljudi na ulici, pa je dejala, da so ljudje zelo zmedeni in ne vedo, kaj se je zgodilo in zakaj.

V norveški prestolnici Oslo je okoli pol štirih eksplodirala bomba. Pri tem se je delno uničila vladna stavba. Po zadnjih podatkih sta v napadu umrla najmanj dva človeka, ranjenih je najmanj 15 ljudi. Norveški premier v terorističnem napadu ni bil ranjen.

Komentarjev 3
  • privat 09:49 24.julij 2011.

    to je delo neke skupine,ki naj bi hotela da oblast verjame da so to naredili tujci...no vsekakor je to delo nekih teroristov ,samo katerih ??'domačih ali tujih

  • Stolp 21:47 22.julij 2011.

    Kolikokrat samo pri nas dobiš kaj brez računa. Jaz ga vedno zahtevam. Ne rečem: 'Plačal bi!' ampak 'Račun, prosim!' Brez računa ne plačam, ker mi tudi ni treba!

  • Žurnalček 19:33 22.julij 2011.

    Ne paše k temu članku ampak k ciganom Grkom. Zakaj EU pomaga in s tem tudi SLO taki ciganski državi kot je Grčija.Evo primera. Na Krfu greš v lekarno kupiti kremo z faktorjem in plačaš 8 € in to brez ...prikaži več računa. Ker je bila kreme potrebna tudi prijateljica , gre tudi ona brž kupiti to isto kremo. Glej ga vraga cena je kar naenkrat 15 €. Ko se pritoži na ceno se farnmacevtke samo spogledajo in rekuč , da stea se maloprej pri ceni zmotili. Ni važno al so al sta se al nista zmotili, prvo kremo sta prodali brez RAČUNA , SE PRAVI DA STA SPUFANI DRŽAVI UKRADLI TOČNO 2 € davka. In potem še naprej posojajmo goljufom ciganskim Grkom.