Novo glede zaposlovanja v Nemčiji

Foto: Profimedia
Nemška podjetja nameravajo v prihodnje več zaposlovati.
Oglej si celoten članek

Kazalnik zaposlovanja, ki ga izračunava münchenski inštitut Ifo, se je februarja oblikoval pri 104,3 točke, kar je 1,8 točke višje kot januarja. Upanje, da se bo pandemija končala, je spodbudilo kadrovske načrte podjetij, ugotavlja inštitut.

Od dejavnosti, ki so vključene v izračunavanje indeksa, so se zaposlitvene namere nekoliko izboljšale v predelovalnih dejavnostih, kjer so skoraj vse industrije izrazile željo po širitvi svojega kadra.

Kazalnik se je povzpel tudi v storitveni dejavnosti, kjer nove zaposlitve načrtuje tudi gostinska dejavnost, je ta teden sporočil Ifo. Od načrtovanega sproščanja ukrepov ima največ koristi po oceni Ifa trgovina, kjer prav tako načrtujejo večje zaposlovanje.

Nove delavce pa vse pogosteje iščejo tudi v gradbeništvu.

Slovenija Podjetje pri nas išče med 250 in 400 delavcev

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:37 26. Februar 2022.

    še več bodo zaposlil "ta zapečenih" , ki jih nikoli ne zmanjka ... plodni do onemoglosti,, če jim kaj manjka …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.