Slovenija
23696 ogledov

Podjetje pri nas išče med 250 in 400 delavcev

Zavod za zaposlovanje Benjamin Kovač
Hisense Europe, pod okrilje katerega sodi tudi velenjsko Gorenje, kjer so trenutno z naročili polno zasedeni, išče nove sodelavce. V Gorenjevih proizvodnih obratih bodo zaposlili od 250 do 400 novih sodelavcev, dodatno želijo zaposliti še 60 tehnologov, strojnikov, vzdrževalcev in blagovnih manipulantov ter večje število inženirjev.

Hisense Europe ima poslovne enote v 27 evropskih državah, ob tem pa še tri proizvodne in štiri razvojno-raziskovalne oz. R&D centre. Skupno ima v Evropi več kot 10.000 zaposlenih, od tega največ v Sloveniji oz. v Velenju, kjer proizvaja gospodinjske aparate in od lanskega januarja tudi televizorje.

V prihodnje se želi Hisense Europe še bolj utrditi kot eden izmed vodilnih globalnih ponudnikov gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike in kot rastoča mednarodna skupina išče nove zaposlene, od strokovnjakov tehniških in drugih poklicev do delavcev na različnih delovnih mestih v proizvodnji, so danes sporočili iz skupine Hisense Europe.

Pri delavcih v proizvodnji nimajo strogo ločene posamezne proizvodnje, saj delavci po potrebi tudi menjajo delovna mesta znotraj Gorenja. "Tako da se skupno število prilagaja skupnim potrebam vseh izdelčnih skupin, torej vseh tovarn, kjer bomo zaposlili med 250 in 400 novih sodelavcev. Če jih v Sloveniji ne bomo dobili, bomo zaposlovali tudi iz tujine," so za STA pojasnili v Hisense Europe. Novim sodelavcem iz drugih držav bodo omogočili brezplačne tečaje slovenščine.

Napovedali so, da bodo zaposlili še 60 tehnologov, strojnikov, vzdrževalcev in blagovnih manipulantov, za delo v novoustanovljenem Centru za raziskave in razvoj Hisense Europe na lokaciji podjetja Gorenje v Velenju, pa tudi z enotama v Ljubljani in Mariboru, pa iščejo tudi večje število inženirjev tehniške stroke.

Ker je te strokovnjake zelo težko dobiti, pa tudi glede na izkušnje z delom na daljavo v zadnjih dveh letih, so se v družbi odločili, da službo bodočim sodelavcem približajo tako, da se lahko zaposlijo v R&D v Velenju, Mariboru ali Ljubljani. Ob vseh navedenih pa iščejo tudi strokovnjake za nabavo in IT strokovnjake.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • eminenca 22:52 28.januar 2022.

    naj se jebejo podjetja, naj začnejo plačevat folk kot je treba, sicer naj se pa jebejo ... majo šipce, makedonce, romune, bolgare, ... bivša juga je že pogruntala, ne splača se ... naj dela kdor hoče za jebe džeparac ... ...prikaži več komu ni to jasno, zakaj jamrajo

  • Gigiiinjo 22:01 28.januar 2022.

    vi ja niste resni. 1 leto nazaj moja poslala prošnjo. Zaposlijo te prek agencije! Prevoz ti uredijo. Iz mb mislim da ob 4:30? Ko si popoldan prideš domau ravno ob 23:00. res res goli minimum - na koncu pa še ...prikaži več malice ne dobiš plačane ker je tam. 740€ za življenje vrženo vstran - zaposlen prek agencije. ja ne me jebat da ne najdejo

  • Slavko Krizman 19:00 28.januar 2022.

    če bi dali kakšen evro čez jeben minimalec pa bi dobili delavce...