Novo obdobje grško-turških odnosov

Foto: Žurnal24 Recep Tayyip Erdogan, George Papandreou Foto: Žurnal24 Recep Tayyip Erdogan, George Papandreou Foto: Žurnal24 Recep Tayyip Erdogan, George Papandreou Foto: Žurnal24 Recep Tayyip Erdogan, George Papandreou
Ministri grške in turške vlade so se danes sešli na srečanju v Atenah, obe strani pa sta skupno sejo opisali kot zgodovinski dogodek.
Oglej si celoten članek

Turško delegacijo na obisku v Grčiji vodi predsednik turške vlade Tayyip Recep Erdogan, ki je prvi turški premier na obisku v Grčiji po letu 2004. Erdogan se je po prihodu v Atene danes že srečal z grškim predsednikom Karolosom Papuljasom, nato pa sta ga sprejela še premier George Papandreu in vodja opozicije Antonis Samaras.

Erdogana in deset ministrov turške vlade tokrat na obisku spremlja še 100-članska gospodarska delegacija. Turški in grški ministri že podpisali prvega od napovedanih sporazumov, ki bo Atenam odslej omogočal, da bodo lahko Ankari vrnile nezakonite priseljence, ki bodo v Grčijo prispeli iz Turčije, kar je doslej sprožalo precejšnje napetosti.

Tokratno srečanje obeh vlad je poleg naštetega posvečeno tudi spopadanju s svetovno gospodarsko in finančno krizo, ki v zadnjih tednih močno pretresa zlasti Grčijo. Beseda bo tako tekla predvsem o možnih skupnih varčevalnih ukrepih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.