Novo streljanje v ameriški šoli

Foto: EPA streljanje Denver srednja šola Foto: EPA streljanje Denver srednja šola Foto: EPA streljanje Denver srednja šola Foto: EPA streljanje Denver srednja šola
Na ameriški srednji šoli Denver v bližini Columbina, kjer se je pred leti zgodil morilski masaker, je včeraj prišlo do steljanja. 18-letnik je ustrelil enega dijaka, nato pa še sebe.
Oglej si celoten članek

Karl Halverson Pierson je s pištolo v roki iskal določenega učitelja, a mu je pot prekrižal dijakinja, katero je brez premisleka ustrelil v glavo. Šerif Grayson Robinson je pojasnil, da je imel 18-letni Karl zgolj en motiv - poiskati učitelja in se soočiti z njim. "Učitelj je kmalu dojel, da išče prav njega, zato je pobegnil iz šole," je povedal. Karl si je kasneje sodil sam, njegovo žrtev, 15-letno dijakinjo, pa so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer je še vedno v življenjski nevarnosti.

Do streljanja je prišlo ob 12.30 po lokalnem času, po dogodku pa so zaradi varnosti zaprli vse šole v bližini. "Bilo me je zelo strah, tresla sem se," je za Denver Post povedala ena od dijakinj. Časniku so dijaki med drugim povedali, da so se pred strelcem skrili v temne dele učilnice, dokler ni prispela ekipa policistov SWAT.

Na šoli so našli tudi dve molotovki, od katerih je bila ena prižgana, vendar ni bilo ranjenih. Ni še jasno, kdo je pripravil bombi in zakaj. Lokalni mediji v Koloradu poročajo, da je bil Pierson dijak z močnimi političnimi prepričanji in to levimi. Republikancev ni maral. Izhajal naj bi iz precej verne, a razbite družine, saj sta bila starša ločena.

Srednja šola Denver se nahaja v neposredni bližini zloglasne šole Columbine, v kateri sta leta 1999 dva najstnika ubila 12 sošolcev in učitelja, nato pa sodila še sebi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:13 14. December 2013.

    Pička vam materina: "Izhajal naj bi iz precej verne, a razbite družine, saj sta bila starša ločena." Kot, da če …

  • mph
    13:18 14. December 2013.

    Auu ... duh komunizma straši po Ameriki in je kriv za vse sr, ki ga dela ameriški kapitalizem po svetu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.