Svet
35 ogledov

Novo streljanje v ameriški šoli

streljanje Denver srednja šola
1/4
EPA
Na ameriški srednji šoli Denver v bližini Columbina, kjer se je pred leti zgodil morilski masaker, je včeraj prišlo do steljanja. 18-letnik je ustrelil enega dijaka, nato pa še sebe.

Karl Halverson Pierson je s pištolo v roki iskal določenega učitelja, a mu je pot prekrižal dijakinja, katero je brez premisleka ustrelil v glavo. Šerif Grayson Robinson je pojasnil, da je imel 18-letni Karl zgolj en motiv - poiskati učitelja in se soočiti z njim. "Učitelj je kmalu dojel, da išče prav njega, zato je pobegnil iz šole," je povedal. Karl si je kasneje sodil sam, njegovo žrtev, 15-letno dijakinjo, pa so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer je še vedno v življenjski nevarnosti.

Do streljanja je prišlo ob 12.30 po lokalnem času, po dogodku pa so zaradi varnosti zaprli vse šole v bližini. "Bilo me je zelo strah, tresla sem se," je za Denver Post povedala ena od dijakinj. Časniku so dijaki med drugim povedali, da so se pred strelcem skrili v temne dele učilnice, dokler ni prispela ekipa policistov SWAT.

Na šoli so našli tudi dve molotovki, od katerih je bila ena prižgana, vendar ni bilo ranjenih. Ni še jasno, kdo je pripravil bombi in zakaj. Lokalni mediji v Koloradu poročajo, da je bil Pierson dijak z močnimi političnimi prepričanji in to levimi. Republikancev ni maral. Izhajal naj bi iz precej verne, a razbite družine, saj sta bila starša ločena.

Srednja šola Denver se nahaja v neposredni bližini zloglasne šole Columbine, v kateri sta leta 1999 dva najstnika ubila 12 sošolcev in učitelja, nato pa sodila še sebi.

Komentarjev 2
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 16:13 14.december 2013.

    Pička vam materina: "Izhajal naj bi iz precej verne, a razbite družine, saj sta bila starša ločena." Kot, da če je iz verne je potem majhna verjetnost da bo morilec, če pa iz razbite pa velika? Jebite se novinarčki primitivni ...prikaži več verski. Kaj pa mislite, iz kje je večina teroristov? Vsi po vrsti so verski fanatiki.

  • mph 13:18 14.december 2013.

    Auu ... duh komunizma straši po Ameriki in je kriv za vse sr, ki ga dela ameriški kapitalizem po svetu in pri njih ... dijak je bil "zrazito levo prepričan". No, no, ... važno vsaj, da se zdaj ve, zakaj ...prikaži več vse skupaj. Mislim ....