NY zajelo močno neurje

Foto: Žurnal24 V neurju je umrla ženska, ki je sedela v vozilu, na katero je padlo drevo. (Foto
Ameriško mesto New York je zajelo močno neurje. Veter, ki je odkrival strehe in lomil drevesa, je ponekod pihal tudi s hitrostjo 160 kilometrov na uro. Umrl je en človek.
Oglej si celoten članek

V neurju je umrla 30-letna ženska v avtomobilu, na katerega je padlo drevo. Njen 60-letni sopotnik pa je bil lažje poškodovan, poroča ameriški portal MSNBC.

Neurje je veliko škode naredilo tudi na nekaterih stavbah v mestu, saj je v Brooklynu brez streh ostalo okoli deset stavb.

"Velika veja, dolga okoli 7,5 metra, je dobesedno poletela nad ulico in se okoli 15 metrov nad tlemi vrtela v zraku," je dejal 54-letni Steve Carlisle.

Foto: Žurnal24 NEW YORK, NEURJE, VETER "Nato so vsi smetnjaki poleteli v zrak in ta vrteča veja je zadela enega izmed njih. Videti je bilo kot igra z žogo. Smetnjak je poletel daleč stran od mesta, kjer je stal," je dejal Carlisle.

Močan veter je najbolj znano ameriško mesto prizadel v popoldanskih urah in povzročil pravi kaos v železniškem in letalskem prometu. Številni primestni vlaki so imeli večurne zamude, nekaj prog pa so morali zaradi podrtih dreves tudi zapreti. Na tamkajšnjih letališčih pa so beležili zamude, saj so morali odpovedati več letov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.