Svet
11 ogledov

NY zajelo močno neurje

V neurju je umrla ženska, ki je sedela v vozilu, na katero je padlo drevo. (Foto Žurnal24 main
Ameriško mesto New York je zajelo močno neurje. Veter, ki je odkrival strehe in lomil drevesa, je ponekod pihal tudi s hitrostjo 160 kilometrov na uro. Umrl je en človek.

V neurju je umrla 30-letna ženska v avtomobilu, na katerega je padlo drevo. Njen 60-letni sopotnik pa je bil lažje poškodovan, poroča ameriški portal MSNBC.

Neurje je veliko škode naredilo tudi na nekaterih stavbah v mestu, saj je v Brooklynu brez streh ostalo okoli deset stavb.

"Velika veja, dolga okoli 7,5 metra, je dobesedno poletela nad ulico in se okoli 15 metrov nad tlemi vrtela v zraku," je dejal 54-letni Steve Carlisle.

NEW YORK, NEURJE, VETER | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Nato so vsi smetnjaki poleteli v zrak in ta vrteča veja je zadela enega izmed njih. Videti je bilo kot igra z žogo. Smetnjak je poletel daleč stran od mesta, kjer je stal,"
je dejal Carlisle.

Močan veter je najbolj znano ameriško mesto prizadel v popoldanskih urah in povzročil pravi kaos v železniškem in letalskem prometu. Številni primestni vlaki so imeli večurne zamude, nekaj prog pa so morali zaradi podrtih dreves tudi zapreti. Na tamkajšnjih letališčih pa so beležili zamude, saj so morali odpovedati več letov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.