Obama hvali Merklovo

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški predsednik v odhajanju Barack Obama na obisku v Nemčiji. Kanclerko Angelo Merkel je označil kot najverjetneje njegovega "najbližjega mendarodnega partnerja v zadnjih osmih letih".
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Barack Obama je danes pred dvostranskim srečanjem z nemško kanclerko Angelo Merkel v Berlinu dejal, da Merklova predstavlja verodostojnost in da naj jo nemško ljudstvo ceni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na današnjem srečanju naj bi se pogovarjala predvsem o presenetljivi zmagi republikanca Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah prejšnji teden, krizi v Ukrajini in mednarodnem terorizmu, so sporočili iz nemške vlade.

Foto: EPA Barack Obama in Angela Merkel

Obama in Merklova sta si bila v preteklih osmih letih zelo naklonjena. Do nekaj trenj je prišlo le leta 2013 zaradi vohunskega škandala, še piše dpa. Obama je o Merklovi celo dejal, da je bila "verjetno njegov najbližji mednarodni partner v zadnjih osmih letih."

Obama, ki na svoji zadnji mednarodni turneji predvsem miri zaskrbljenost zaradi izvolitve Trumpa za predsednika ZDA, se je v intervjuju za nemško javno televizijo ARD in revijo Der Spiegel med drugim pogovarjal o ključnem pomenu zmanjševanja neenakosti, če želimo ohraniti demokratične sisteme.

Foto: EPA Barack Obama in Angela Merkel

Tiskovni predstavnik berlinske policije je zagotovil, da je za varnost poskrbljeno. Obamo na obisku v Berlinu spremlja kar 5000 policistov in ostrostrelcev, ki so nameščeni na strehi hotela Adlon, kjer biva.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:17 19. November 2016.

    Jaz pa pravim naj se goni v PM.Ta krava je prinesla samo <br />nestabilnost in strah v EU.Skratka,najebai smo.

  • 14:46 18. November 2016.

    prišel se ji je zahvalit za izkazano gostoljubje do 1 000 000 svojih bratov.

  • 22:38 17. November 2016.

    seveda da muslič hvali willkomen frajlo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.