Svet
9 ogledov

Obama hvali Merklovo

Barack Obama in Angela Merkel EPA
Ameriški predsednik v odhajanju Barack Obama na obisku v Nemčiji. Kanclerko Angelo Merkel je označil kot najverjetneje njegovega "najbližjega mendarodnega partnerja v zadnjih osmih letih".

Ameriški predsednik Barack Obama je danes pred dvostranskim srečanjem z nemško kanclerko Angelo Merkel v Berlinu dejal, da Merklova predstavlja verodostojnost in da naj jo nemško ljudstvo ceni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na današnjem srečanju naj bi se pogovarjala predvsem o presenetljivi zmagi republikanca Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah prejšnji teden, krizi v Ukrajini in mednarodnem terorizmu, so sporočili iz nemške vlade.

Barack Obama in Angela Merkel | Avtor: EPA EPA


Obama in Merklova sta si bila v preteklih osmih letih zelo naklonjena. Do nekaj trenj je prišlo le leta 2013 zaradi vohunskega škandala, še piše dpa. Obama je o Merklovi celo dejal, da je bila "verjetno njegov najbližji mednarodni partner v zadnjih osmih letih."

Obama, ki na svoji zadnji mednarodni turneji predvsem miri zaskrbljenost zaradi izvolitve Trumpa za predsednika ZDA, se je v intervjuju za nemško javno televizijo ARD in revijo Der Spiegel med drugim pogovarjal o ključnem pomenu zmanjševanja neenakosti, če želimo ohraniti demokratične sisteme.

Barack Obama in Angela Merkel | Avtor: EPA EPA


Tiskovni predstavnik berlinske policije je zagotovil, da je za varnost poskrbljeno. Obamo na obisku v Berlinu spremlja kar 5000 policistov in ostrostrelcev, ki so nameščeni na strehi hotela Adlon, kjer biva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 15:17 19.november 2016.

    Jaz pa pravim naj se goni v PM.Ta krava je prinesla samo nestabilnost in strah v EU.Skratka,najebai smo.

  • valerijakregar 14:46 18.november 2016.

    prišel se ji je zahvalit za izkazano gostoljubje do 1 000 000 svojih bratov.

  • erikkk 22:38 17.november 2016.

    seveda da muslič hvali willkomen frajlo