Obama kot sadistični morilec

Foto: Žurnal24 Obama kot Joker
Bel obraz, razmazano rdeče ustnice in črno obrobljene oči - po Los Angelesu so se pojavili plakati, na katerih je ameriški predsednik Barack Obama upodobljen kot Joker.
Oglej si celoten članek

Strašljiva podoba Obame je narejena po videzu Jokerja iz zadnjega filma o Batmanu Vitez teme, kjer je Batmanovega nasprotnika odigral preminuli Heath Ladger. Na dnu plakata je zapisano "socializem".

Avtorji plakatov so tako predsednika izenačili z brezobzirnim, sadističnim in morilskim likom, na koncu pa so mu pripisali noto socializma.



Jezni zaradi reforme zdravstva
Kdo je plakate izdelal in nalepil po vsem mestu, še ni znano, oblasti pa menijo, da je v ozadju usklajena akcija in da bi se tovrstni plakati lahko pojavili v mestih po vsej državi. Do zdaj so jih opazili tudi v Atlanti. Sumijo, da so akcijo organizirale skupine, ki naj bi bile na Obamo jezne zaradi predlagane spremembe zdravstvenega sistema.

Besedo socializem je v povezavi z Obamovim zdravstvenim načrtom pred dvema tednoma uporabil republikanski poslanec Michael Steele. Plakati so med podporniki ameriškega predsednika izzvali ogorčenje, zahtevajo takojšnjo odstranitev in uničenje plakatov ter pregon odgovornih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.