Svet
0 ogledov

Obama kot sadistični morilec

Obama kot Joker Žurnal24 main
Bel obraz, razmazano rdeče ustnice in črno obrobljene oči - po Los Angelesu so se pojavili plakati, na katerih je ameriški predsednik Barack Obama upodobljen kot Joker.

Strašljiva podoba Obame je narejena po videzu Jokerja iz zadnjega filma o Batmanu Vitez teme, kjer je Batmanovega nasprotnika odigral preminuli Heath Ladger. Na dnu plakata je zapisano "socializem".

Avtorji plakatov so tako predsednika izenačili z brezobzirnim, sadističnim in morilskim likom, na koncu pa so mu pripisali noto socializma.Jezni zaradi reforme zdravstva
Kdo je plakate izdelal in nalepil po vsem mestu, še ni znano, oblasti pa menijo, da je v ozadju usklajena akcija in da bi se tovrstni plakati lahko pojavili v mestih po vsej državi. Do zdaj so jih opazili tudi v Atlanti. Sumijo, da so akcijo organizirale skupine, ki naj bi bile na Obamo jezne zaradi predlagane spremembe zdravstvenega sistema.

Besedo socializem je v povezavi z Obamovim zdravstvenim načrtom pred dvema tednoma uporabil republikanski poslanec Michael Steele. Plakati so med podporniki ameriškega predsednika izzvali ogorčenje, zahtevajo takojšnjo odstranitev in uničenje plakatov ter pregon odgovornih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.