Obama: Politika ostaja nespremenjena

Foto: Žurnal24 Kakšna bo prihodnost kritičnega generala, v Pentagonu za zdaj še ni znano. (Foto
Ameriški predsednik Barack Obama je napovedal nadaljevanje dosedanje politike v Afganistanu kljub odstopu generala Stanleyja McChrystala.
Oglej si celoten članek

"Prišlo je do spremembe osebja, ne pa tudi do spremembe politike," je po včerajšnjem odstopu McChrystala dejal Obama, piše BBC. Pri tem so ga podprle tudi druge zahodne države. McChrystal je bil včeraj prisiljen odstopiti, potem ko je v intervjuju za revijo Rolling Stone ostro kritiziral Obamovo administracijo.

Natove sile v Afganistanu bo do imenovanja Davida Petraeusa, poveljnika centralnega poveljstva ameriških sil v Afganistanu, vodil britanski general Nick Parker. Odpustitev upornega generala sicer ni vplivala na njegov čin, negotova pa je postavljena njegova prihodnost v Pentagonu.

Medtem pa tiskovne agencije beležijo najbolj smrtonosen mesec v afganistanski vojni, saj je v spopadih umrlo že 80 zavezniških vojakov. McChrystalova taktika v boju s talibanskimi uporniki je temeljila na povečanem številu vojakov, večje zaščite civilistov ter predajanje odgovornosti Afganistancem. S tem nameravajo zavezniške sile nadaljevati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.