Objavili fotografijo bombe, ki naj bi strmoglavila rusko letalo

Foto: EPA
Foto: EPA
Islamska država (IS) je na spletu objavila fotografijo bombe, ki naj bi 31. oktobra uničila rusko letalo nad egiptovskim polotokom Sinaj in terjala 224 življenj
Oglej si celoten članek

Zapisali so, da so bombo podtaknili, potem ko so odkrili varnostno luknjo na letališču.

Fotografija, ki jo je IS objavila na spletu, prikazuje razstrelivo v pločevinki pijače Schwepps. Ob njej so potni listi ubitih letalskih potnikov, ki so jih našli na prizorišču strmoglavljenja na Sinaju, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avtentičnosti fotografij zaenkrat ni bilo mogoče preveriti.

Kot so teroristi obenem zapisali v najnovejši izdaji svoje uradne spletne revije Dabik, so najprej nameravali strmoglaviti letalo katere od držav članic mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA, ki izvaja letalske napade na cilje IS v Siriji in Iraku.

A na koncu oziroma po tem, ko je Rusija septembra začela izvajati ločene napade na IS v Siriji, so se odločili, da bombo nastavijo na rusko letalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.