Svet
55 ogledov

Objavili fotografijo bombe, ki naj bi strmoglavila rusko letalo

Nesreča ruskega potniškega letala, Sinajski polotok EPA
Islamska država (IS) je na spletu objavila fotografijo bombe, ki naj bi 31. oktobra uničila rusko letalo nad egiptovskim polotokom Sinaj in terjala 224 življenj

Zapisali so, da so bombo podtaknili, potem ko so odkrili varnostno luknjo na letališču.

Fotografija, ki jo je IS objavila na spletu, prikazuje razstrelivo v pločevinki pijače Schwepps. Ob njej so potni listi ubitih letalskih potnikov, ki so jih našli na prizorišču strmoglavljenja na Sinaju, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avtentičnosti fotografij zaenkrat ni bilo mogoče preveriti.

Kot so teroristi obenem zapisali v najnovejši izdaji svoje uradne spletne revije Dabik, so najprej nameravali strmoglaviti letalo katere od držav članic mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA, ki izvaja letalske napade na cilje IS v Siriji in Iraku.

A na koncu oziroma po tem, ko je Rusija septembra začela izvajati ločene napade na IS v Siriji, so se odločili, da bombo nastavijo na rusko letalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.