Obolele za aidsom v posebne kolonije

Foto: Žurnal24 Prebivalci kolonij se bojijo za svojo varnost.
v Kambodži so za obolele za aidsom ustanovili posebne kolonije, kamor jih selijo. Človekoljubne organizacije pa so se že oglasile in trdijo, da bodo bolnike s tem dejanjem stigmatizirali.
Oglej si celoten članek

Kambodža je na območju blizu prestolnice Phnom Penh ustanovila skupnost, kamor selijo družine iz naselja Borei Keila, ki so okužene z virusom HIV. Seliti so oblasti začele prejšnji mesec, do zdaj pa se je preselilo že dvajset družin.

S selitvijo so jih stigmatizirali
Človekoljubne organizacije so seveda ogorčene in opozarjajo, da ta poteza krepi stigmatizacijo bolnikov. Razmere v koloniji naj ne bi bile primere za življenje, saj bolniki živijo v slabih hišah. Moteča je tudi njihova oddaljenost od zdravstvenih ustanov. Organizacije opozarjajo, da je izolacija bolnikov napačna, saj se jih s tem stigmatizira.

Prebivalci kolonije se bojijo za svojo varnost, saj naj bi tatovi zlahka vstopili v njihove hiše, skrbi pa jih tudi, kje bodo našli zaposlitev.

Predstavniki oblasti so dejali, da se trudijo izboljšati življenjske razmere in prebivalcem zagotoviti pitno vodo. Prebivalci kolonije po besedah namestnika župana v Phnom Pehnu zdaj ne bodo več imeli težav pri dostopu do zdravil, saj naj bi bila ena hiša namenjena zdravstveni oskrbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.