Svet
0 ogledov

Obolele za aidsom v posebne kolonije

Prebivalci kolonij se bojijo za svojo varnost. Žurnal24 main
v Kambodži so za obolele za aidsom ustanovili posebne kolonije, kamor jih selijo. Človekoljubne organizacije pa so se že oglasile in trdijo, da bodo bolnike s tem dejanjem stigmatizirali.

Kambodža je na območju blizu prestolnice Phnom Penh ustanovila skupnost, kamor selijo družine iz naselja Borei Keila, ki so okužene z virusom HIV. Seliti so oblasti začele prejšnji mesec, do zdaj pa se je preselilo že dvajset družin.

S selitvijo so jih stigmatizirali
Človekoljubne organizacije so seveda ogorčene in opozarjajo, da ta poteza krepi stigmatizacijo bolnikov. Razmere v koloniji naj ne bi bile primere za življenje, saj bolniki živijo v slabih hišah. Moteča je tudi njihova oddaljenost od zdravstvenih ustanov. Organizacije opozarjajo, da je izolacija bolnikov napačna, saj se jih s tem stigmatizira.

Prebivalci kolonije se bojijo za svojo varnost, saj naj bi tatovi zlahka vstopili v njihove hiše, skrbi pa jih tudi, kje bodo našli zaposlitev.

Predstavniki oblasti so dejali, da se trudijo izboljšati življenjske razmere in prebivalcem zagotoviti pitno vodo. Prebivalci kolonije po besedah namestnika župana v Phnom Pehnu zdaj ne bodo več imeli težav pri dostopu do zdravil, saj naj bi bila ena hiša namenjena zdravstveni oskrbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.