Oborožen poskušal vdreti v FBI

Foto: Epa
Foto: Epa
Po poročanju BBC-ja je bil oborožen moški, oblečen v oklep, ustreljen, ko je poskušal vdreti v FBI pisarno v Ohiu.
Oglej si celoten članek

Osumljenec je pobegnil s kraja zločina v Cincinnatiju in je bil čez nekaj ur ustreljen na podeželju s strani policije. Policisti še pregledujejo, če je imel osumljeni povezavo z skrajno desnimi skupinami.

Po nepotrjenih informacijah naj bi bil osumljeni 42-letni Ricky Shiffer, vendar policija še ni potrdila njegove identitete in ni komentirala možnega vzroka za napad.

Neimenovani policisti so za ameriške medije povedali, da naj bi se Ricky nahajal v zgradbi Capitol v Washingtonu na dan lanskoletnega izgreda, ki so ga povzročili Trumpovi podporniki. Ricky ni bil obtožen nobenega zločina, ki bi bil povezan z izgredom.

Foto: Reuters ameriška policija

Policija je sporočila, da je osumljeni želel vdreti v FBI pisarno v Cincinnatiju okoli 11.15 ure po našem času.  S kraja je pobegnil, vendar ga je čez 20 minut opazil policist. Sledil je pregon, dokler se osumljeni ni ustavil in začel streljati nazaj na policiste.

Po večurnem skrivanju v koruznem polju je usmeril orožje proti policistom, ki so ga nato ustrelili. Nihče od policistov ni bil poškodovan. Po poročanju NBC Newsa, naj bi moški streljal v FBI pisarno streljal s pištolo za zabijanje žebljev. Prav tako je bil oborožen s polavtomatsko puško.

Našli so dva računa na družbenih omrežjih, ki sta bila v imenu osumljenca. Večina njegovih objav na Twitterju je bila o volitvah leta 2020, kjer je trdil, da so bila ukradena Trumpu. Prav tako je v svojih objavah pozival k nasilju proti demokratom, FBI-ju ter višjemu sodišču.

Na spletni strani Truth Social, ki je last Donalda Trumpa, je račun v njegov imenu v četrtek pozval Američane k pripravljenosti na boj, kjer je še dodal, da predlaga vojno. Ena objava je bila objavljena po dogodku v FBI pisarni.

FBI je to dejanje označil za "nedopustno in nevarno." Dodali so še: "Nasilje proti organom kazenskega pregona ni nikoli odgovor, ne glede, na koga ste jezni."

Svet Z nožem vdrl v vrtec, trije mrtvi, šest ranjenih Svet V spopadih med tolpami na Haitiju umrlo skoraj 90 ljudi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:24 12. Avgust 2022.

    Čas je za državljansko vojno ! Že dolgo še niso prešteli .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.