Svet
280 ogledov

Oborožen poskušal vdreti v FBI

Teroristični napad v Franciji Epa
Po poročanju BBC-ja je bil oborožen moški, oblečen v oklep, ustreljen, ko je poskušal vdreti v FBI pisarno v Ohiu.

Osumljenec je pobegnil s kraja zločina v Cincinnatiju in je bil čez nekaj ur ustreljen na podeželju s strani policije. Policisti še pregledujejo, če je imel osumljeni povezavo z skrajno desnimi skupinami.

Po nepotrjenih informacijah naj bi bil osumljeni 42-letni Ricky Shiffer, vendar policija še ni potrdila njegove identitete in ni komentirala možnega vzroka za napad.

Neimenovani policisti so za ameriške medije povedali, da naj bi se Ricky nahajal v zgradbi Capitol v Washingtonu na dan lanskoletnega izgreda, ki so ga povzročili Trumpovi podporniki. Ricky ni bil obtožen nobenega zločina, ki bi bil povezan z izgredom.

ameriška policija | Avtor: Reuters Reuters

Policija je sporočila, da je osumljeni želel vdreti v FBI pisarno v Cincinnatiju okoli 11.15 ure po našem času.  S kraja je pobegnil, vendar ga je čez 20 minut opazil policist. Sledil je pregon, dokler se osumljeni ni ustavil in začel streljati nazaj na policiste.

Po večurnem skrivanju v koruznem polju je usmeril orožje proti policistom, ki so ga nato ustrelili. Nihče od policistov ni bil poškodovan. Po poročanju NBC Newsa, naj bi moški streljal v FBI pisarno streljal s pištolo za zabijanje žebljev. Prav tako je bil oborožen s polavtomatsko puško.

Našli so dva računa na družbenih omrežjih, ki sta bila v imenu osumljenca. Večina njegovih objav na Twitterju je bila o volitvah leta 2020, kjer je trdil, da so bila ukradena Trumpu. Prav tako je v svojih objavah pozival k nasilju proti demokratom, FBI-ju ter višjemu sodišču.

Na spletni strani Truth Social, ki je last Donalda Trumpa, je račun v njegov imenu v četrtek pozval Američane k pripravljenosti na boj, kjer je še dodal, da predlaga vojno. Ena objava je bila objavljena po dogodku v FBI pisarni.

FBI je to dejanje označil za "nedopustno in nevarno." Dodali so še: "Nasilje proti organom kazenskega pregona ni nikoli odgovor, ne glede, na koga ste jezni."

kitajska reševalno vozilo Svet Z nožem vdrl v vrtec, trije mrtvi, šest ranjenih Haiti protesti Svet V spopadih med tolpami na Haitiju umrlo skoraj 90 ljudi
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 13:24 12.avgust 2022.

    Čas je za državljansko vojno ! Že dolgo še niso prešteli .