Obsežna protiteroristična akcija v Nemčiji

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemška policija širom države opravlja več hišnih preiskav predvsem pri tujcih čečenskega porekla. Sumijo jih, da nudijo logistično podporo pripadnikom in simpatizerjem Islamske države.
Oglej si celoten članek

"Operacija poteka v skupno pet zveznih pokrajinah, glavni osumljenec je 28-letni ruski državljan čečenskih korenin, ki ga policija utemeljeno sumi, da se je pripravljal na odhod v Sirijo, kjer naj bi se priključil Islamski državi," navaja pokrajinski urad za boj proti kriminalu zvezne pokrajine Turingije, ki vodi današnje preiskave.

Osumljenci so zvečine ljudje, ki so v Nemčiji poiskali politični azil, večina jih je nastanjena v domovih za azilante.

Kot poročajo nemški mediji je tekom preiskav ena oseba v policijskem pridržanju, iz enega izmed preiskanih stanovanj pa naj bi pristojni odneli večje količine "svetlega prahu". Če gre za eksploziv, ni jasno.

Nemške oblasti sicer še vedno preiskujejo primer 22-letnega Sirca, ki se je po prijetju 10. oktobra obesil v preiskovalnem zaporu. Sumijo, da je pripravljal samomorilski napad na enem izmed nemških letališč.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:18 25. Oktober 2016.

    Kaj pa če je terorizem samo izgovor za krepitev policijskih in vojaških enot za varovanje lastnikov kapitala ,ki se bojijo …

  • 14:50 25. Oktober 2016.

    V svojo državo vabite ljudi, ki jih ne poznate, jih hranite, jim date delo ali socialno pomoč, potem morate pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.