Svet
44 ogledov

Obsežna protiteroristična akcija v Nemčiji

Nemška policija EPA
Nemška policija širom države opravlja več hišnih preiskav predvsem pri tujcih čečenskega porekla. Sumijo jih, da nudijo logistično podporo pripadnikom in simpatizerjem Islamske države.

"Operacija poteka v skupno pet zveznih pokrajinah, glavni osumljenec je 28-letni ruski državljan čečenskih korenin, ki ga policija utemeljeno sumi, da se je pripravljal na odhod v Sirijo, kjer naj bi se priključil Islamski državi," navaja pokrajinski urad za boj proti kriminalu zvezne pokrajine Turingije, ki vodi današnje preiskave.

Osumljenci so zvečine ljudje, ki so v Nemčiji poiskali politični azil, večina jih je nastanjena v domovih za azilante.

Kot poročajo nemški mediji je tekom preiskav ena oseba v policijskem pridržanju, iz enega izmed preiskanih stanovanj pa naj bi pristojni odneli večje količine "svetlega prahu". Če gre za eksploziv, ni jasno.

Nemške oblasti sicer še vedno preiskujejo primer 22-letnega Sirca, ki se je po prijetju 10. oktobra obesil v preiskovalnem zaporu. Sumijo, da je pripravljal samomorilski napad na enem izmed nemških letališč.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:18 25.oktober 2016.

    Kaj pa če je terorizem samo izgovor za krepitev policijskih in vojaških enot za varovanje lastnikov kapitala ,ki se bojijo nezadovoljnih množic ,kot je bilo dosedaj večkrat v Ameriki ? Teorij zarote je ogromno ,ni hudič ,da nekaj ni res .

  • mokmelk 14:50 25.oktober 2016.

    V svojo državo vabite ljudi, ki jih ne poznate, jih hranite, jim date delo ali socialno pomoč, potem morate pa izvajati še policijske akcije, imeti vojaško pripravljenost. Zelo inteligentno. Po domače: če si neumen, imaš dela prek glave, drugi se ...prikaži več pa za(**)bavajo na tvojem ozemlju in na tvoj račun.