Obsodba generalov voda na srbski mlin

Foto: Žurnal24 Hrvati so bili ob petkovi obsodbi generala Anteja Gotovine na 24 let zapora v šo
Obsodba hrvaških generalov bo pomagala obrambi Srbije proti obtožbam o genocidu. Hrvaška bo tako tožbo morda ovrgla, menijo v Srbiji.
Oglej si celoten članek

"Sodba, ki govori o skupni zločinski akciji proti Srbom, ki jo je organiziral in vodil takratni hrvaški vrh, je močan argument srbski obrambi pri obtožbi genocida," je za Večernje novosti povedal srbski državni sekretar na ministrstvu za pravosodje Slobodan Homen.

"Podpira tudi naše protiobtožbe, s katerimi genocida obtožujemo Zagreb. To resno zmanjšuje možnosti Hrvaške, da dobi tožbo na mednarodnem kazenskem sodišču," je še povedal Homen.

Da petkova obtožba dveh hrvaških generalov na dolgoletno zaporno kazen zaradi zločinov nad srbskim prebivalstvom lahko pripomore k ovrženju tožbe za genocid proti Srbiji, meni tudi srbski profesor mednarodnega prava Radoslav Stojanović.

Hrvaška je tožbo proti Srbiji za genocid med vojno v letih 1991–1995 vložila leta 1999, lani pa je Srbija vložila podobno tožbo proti Hrvaški.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.