Obtožnica za nesrečo v Splitu vložena

Foto: Žurnal24 (Foto: 24sata.hr)
Tožilstvo v Splitu je vložilo obtožnico proti peterici, ki naj bi bila odgovorna za nesrečo nagibnega vlaka konec julija lani na železniški progi Zagreb–Split, v kateri je umrlo šest ljudi.
Oglej si celoten članek

Prvoobtoženi je nekdanji direktor za ekologijo in zaščito v podjetju HŽ Infrastruktura Ivan Medak, ki je naročil kemično sredstvo, s katerim so na progi odstranjevali plevel. Zaradi omenjene snovi so vlaku odpovedale zavore. Kemikalije, ki je podobna smoli, sploh ne bi smeli škropiti po tirih, kar je bilo v nasprotju s pravili.

Obtoženi so tudi lastnik zagrebškega podjetja Intrade Ivan Tomašković, ki je prodal omenjeno kemikalijo HŽ, njegov svetovalec Jozo Bazina, vodja protipožarne zaščite v HŽ Split Drago Rogulja ter gasilec Branko Tišljar.

Tožilstvo jih bremeni zaradi povzročitve splošne nevarnosti s smrtnim izidom, največja kazen, ki jo za to predvideva hrvaška zakonodaja, je 15 let zapora. Najnižja predvidena kazen je tri leta zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.