Oče je poskušal pobegniti pred strelcem

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Umor britanske družine v francoskih Alpah. Oče je poskušal pobegniti z avtomobilom in družino rešiti pred točo strelov, vendar je avto obtičal.
Oglej si celoten članek

Časnik Le Monde je objavil nekaj podrobnosti preiskave o večkratnem umoru v bližini francoske vasi Chevaline, nedaleč od meje s Švico in Italijo. Strelec je ubil Saada al-Hillija, njegovo sporogo, taščo v njihovem avtomobilu, sedem- in štiriletna hčerka sta preživeli, mlajša je bila povsem nepoškodovana.

V streljanju je umrl tudi francoski kolesar.  Policisti ne vedo, kaj bi bil motiv tega strelskega obračuna, tudi do storilca jih ni pripeljala nobena sled.

Obtičal na nasipu

Časnik Le Monde je poročal, da je strelec uporabil le eno pištolo, in sicer tip pištole, ki so ga pogosto uporabljali v švicarski vojski v 20-ih in 30-ih letih prejšnjega stoletja. Profesionalni morilec takega orožja ne bi izbral, piše Le Monde.

Starejša deklica je preiskovalcem povedala, da z očetom nista bila v avtomobilu, ko se je streljanje začelo. Ker je ni mogel spraviti na varno, je poskušal rešiti preostali del družine. Ko je prestavil v vzvratno, da bi odpeljal, pa je avtomobil obtičal na nasipu in rešitve ni bilo več.


Policija še ne more z gotovostjo povedati, ali je bil kolesar prva žrtev ali je postal žrtev, ker je po naključju prikolesaril mimo. V prid prvi teoriji govori domneva preiskovalcev, da je al Hilli trčil ob njegovo telo, ko je poskušal pobegniti, še piše časnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.