Svet
13 ogledov

Oče je poskušal pobegniti pred strelcem

Kraj ob jezeruAnnecy, kjer se je zgodil štirikratni umor. Reuters
Umor britanske družine v francoskih Alpah. Oče je poskušal pobegniti z avtomobilom in družino rešiti pred točo strelov, vendar je avto obtičal.

Časnik Le Monde je objavil nekaj podrobnosti preiskave o večkratnem umoru v bližini francoske vasi Chevaline, nedaleč od meje s Švico in Italijo. Strelec je ubil Saada al-Hillija, njegovo sporogo, taščo v njihovem avtomobilu, sedem- in štiriletna hčerka sta preživeli, mlajša je bila povsem nepoškodovana.

V streljanju je umrl tudi francoski kolesar.  Policisti ne vedo, kaj bi bil motiv tega strelskega obračuna, tudi do storilca jih ni pripeljala nobena sled.

Obtičal na nasipu

Časnik Le Monde je poročal, da je strelec uporabil le eno pištolo, in sicer tip pištole, ki so ga pogosto uporabljali v švicarski vojski v 20-ih in 30-ih letih prejšnjega stoletja. Profesionalni morilec takega orožja ne bi izbral, piše Le Monde.

Starejša deklica je preiskovalcem povedala, da z očetom nista bila v avtomobilu, ko se je streljanje začelo. Ker je ni mogel spraviti na varno, je poskušal rešiti preostali del družine. Ko je prestavil v vzvratno, da bi odpeljal, pa je avtomobil obtičal na nasipu in rešitve ni bilo več.


Policija še ne more z gotovostjo povedati, ali je bil kolesar prva žrtev ali je postal žrtev, ker je po naključju prikolesaril mimo. V prid prvi teoriji govori domneva preiskovalcev, da je al Hilli trčil ob njegovo telo, ko je poskušal pobegniti, še piše časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.