Od 21. do 6. ure vožnja mladim prepovedana!

Foto: Bralec Uroš
Foto: Bralec Uroš
Po dveh hudih prometnih nesrečah v zadnjih tednih, v katerih se je smrtno ponesrečilo več mladih oseb, se je srbski notranji minister odločil za predlog drastičnih zakonskih sprememb.
Oglej si celoten članek

Glede na statistiko se največje število prometnih nesreč, v katerih so vpleteni mladi vozniki, v Srbiji zgodi zgodaj zjutraj, največji del med peto in šesto uro zjutraj. Številke so notranjega ministra vzpodbudile k predlogu zakonskih sprememb. Nebojša Stefanović predlaga, da se mladim voznikom do 21. leta starosti z zakonom prepove vožnja od 21. do 6. ure zjutraj. Notranji minister ravno tako predlaga, da bi morali vozniki do 21. Leta starosti, v kolikor bi prejeli 9 kazenskih tock, še enkrat opravljati vozniški izpit.

V nekaj dneh 6 žrtev

Kot pišejo srbski mediji, se je Stefanović za predlog omenjenih zakonskih sprememb odločil po dveh hudih nedavnih prometnih nesrečah v Srbiji, v katerih je umrlo kar šest mladih ljudi.

Ta konec tedna so pri Begeču umrli trije mladi, ki so se vračali iz praznovanja rojstnega dne. Domnevno zaradiprehitre hitrosti so se zaleteli v prometni znak. Nekaj dni prej se je tragedija zgodila v Beogradu, ko je šest mladih ljudi, od katerih se je eden vozil celo v prtljažnem delu avtomobila, iz ceste zletelo v Donavo. Trije so se uspeli rešiti, trije pa so umrli.

Predlog je že razburil mladino širom Srbije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:18 13. December 2014.

    Niso se zaleteli v prometni znak , sploh ne vem od kje vam to , zaleteli so se v električni …

  • 09:06 9. December 2014.

    kakšna kriza neki,vozijo se z bmw-ji pijejo whiski snifajo kokain,če bi bila kriza bi hodili peš

  • 21:53 8. December 2014.

    KRIZA - ALKOHOL - DROGA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.