Svet
79 ogledov

Od 21. do 6. ure vožnja mladim prepovedana!

prometna nesreča Ivančna Gorica Bralec Uroš
Po dveh hudih prometnih nesrečah v zadnjih tednih, v katerih se je smrtno ponesrečilo več mladih oseb, se je srbski notranji minister odločil za predlog drastičnih zakonskih sprememb.

Glede na statistiko se največje število prometnih nesreč, v katerih so vpleteni mladi vozniki, v Srbiji zgodi zgodaj zjutraj, največji del med peto in šesto uro zjutraj. Številke so notranjega ministra vzpodbudile k predlogu zakonskih sprememb. Nebojša Stefanović predlaga, da se mladim voznikom do 21. leta starosti z zakonom prepove vožnja od 21. do 6. ure zjutraj. Notranji minister ravno tako predlaga, da bi morali vozniki do 21. Leta starosti, v kolikor bi prejeli 9 kazenskih tock, še enkrat opravljati vozniški izpit.

V nekaj dneh 6 žrtev

Kot pišejo srbski mediji, se je Stefanović za predlog omenjenih zakonskih sprememb odločil po dveh hudih nedavnih prometnih nesrečah v Srbiji, v katerih je umrlo kar šest mladih ljudi.

Ta konec tedna so pri Begeču umrli trije mladi, ki so se vračali iz praznovanja rojstnega dne. Domnevno zaradiprehitre hitrosti so se zaleteli v prometni znak. Nekaj dni prej se je tragedija zgodila v Beogradu, ko je šest mladih ljudi, od katerih se je eden vozil celo v prtljažnem delu avtomobila, iz ceste zletelo v Donavo. Trije so se uspeli rešiti, trije pa so umrli.

Predlog je že razburil mladino širom Srbije. 

Komentarjev 3
  • Žurnalček 16:18 13.december 2014.

    Niso se zaleteli v prometni znak , sploh ne vem od kje vam to , zaleteli so se v električni železobetonski steber, ki ima na sebi tudi trafo postajo . Srbija ni v Indiji in če ve za nesreče od ...prikaži več kje je vzel vrli B.B prometni znak !

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:06 09.december 2014.

    kakšna kriza neki,vozijo se z bmw-ji pijejo whiski snifajo kokain,če bi bila kriza bi hodili peš

  • dragec 21:53 08.december 2014.

    KRIZA - ALKOHOL - DROGA