Od leta 2014 ubitih 22 tisoč džihadistov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zračni napadi tako imenovane zahodne koalicije pod taktirko ZDA so znatno oslabili Islamsko državo v Iraku in Siriji. V letu in pol trajajočih napadih naj bi ubili 22 tisoč džihadistov, ocenjujeta Pariz in Washington.
Oglej si celoten članek

Islamska država je v okviru naših posredovanj utrpela ogromne izgube. Izgubili so 40 odstotkov ozemlja, ki so ga imeli pod nadzorom v Iraku, skupno pa od 20 do 30 odstotkov vsega teritorija, ki so ga obvladovali,” ocenjuje vodja ameriške diplomacije John Kerry ob robu Gospodarskega foruma v Davosu.

Po njegovih besedah bo Islamska država do konca leta “resno oslabjena” tako v Iraku kot Siriji. Francoski obrambni minister Jean-Yves Le Drian je pri tem postregel s podatkom, da naj bi od začetka posredovanj umrlo najmanj 22 tisoč džihadistov. Francoski minister še ocenjuje, da Islamska država, ki kljub udarcem sicer širi svoje vrste, trenutno razpolaga s 35 tisoč borci, od katerih je najmanj 12 tisoč tujcev.

Koordinator Evropske unije za boj proti terorizmu Gilles de Kerchove je pri tem povedal, da dopušča možnost, da bi izgube, s katerimi se sooča Islamska država, njene voditelje pregnala v Libijo, kjer ni niti zračnih napadov niti povsem delujoč vlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 04:26 23. Januar 2016.

    in upam da ji bodo letos uničli vsaj 10X toliko

  • 04:25 23. Januar 2016.

    to džidahitično nesnago je treba do zadnjega počistit <br /><br />za te morilce človekove pravice ne veljajo

  • 14:19 22. Januar 2016.

    "V letu in pol trajajočih napadih naj bi ubili 22 tisoč džihadistov"<br />"Islamska država, ki kljub udarcem sicer širi svoje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.