V soboto se ukinjajo maske in skoraj vsi drugi ukrepi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Od sobote dalje se na Hrvaškem sprošča velika večina ukrepov, ki so bili sprejeti za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem bosta od sobote dalje veljala le še dva ukrepa, povezana s preprečevanjem širjenja covida-19. Maske bodo obvezne v zdravstvenih ustanovah za zaposlene in paciente kot tudi v socialnih ustanovah. Prav tako bodo morali za vstop v državo covid potrdilo predložiti državljanih tretjih držav, medtem ko državljanom EU tega pogoja ne bo več treba izpolnjevati. 

Od sobote dalje tako na Hrvaškem ne bodo več obvezne maske v trgovinah, trgovskih centrih, javnem prevozu, šolah, na fakultetah, športnih dogodkih, koncertih in v gledališčih. Stroka priporoča, da se maske na naštetih lokacijah nosi, kadar je zbranih večje število ljudi. 

Lokali lahko od jutri naprej obratujejo po starem urniku, odpirajo se tudi nočni klubi. V lokalih, restavracijah ne bo več treba upoštevati razdalje med stoli in drugih omejitev. Prav tako ni več v veljavi omejitev števila na porokah in pogrebih. 

Omejitev v šolah ni več. Šolarjem se ne bo več treba testirati, med odmori bodo lahko zapustili svoje učilnice. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:03 8. April 2022.

    Eno so janševi fizični nagobčniki, drugo mentalni. Fizične nam bodo pred volitvami morda celo sneli (žal nismo Hrvaška, kjer upa …

  • 02:27 8. April 2022.

    Ja pa kakšen je to naslov in potem spodaj piše Hrčkoland. Kaj nas zanimajo hrčki? Kdaj bodo maske pri nas …

  • 15:33 7. April 2022.

    Le kako si drznejo odpravit famozne ukrepe sredi epske borbe radikalnih korona fundamentalistov z apokalipticno nad boleznijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.