Svet
98838 ogledov

V soboto se ukinjajo maske in skoraj vsi drugi ukrepi

Zaščitne maske na prostem Profimedia
Od sobote dalje se na Hrvaškem sprošča velika večina ukrepov, ki so bili sprejeti za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2.

Na Hrvaškem bosta od sobote dalje veljala le še dva ukrepa, povezana s preprečevanjem širjenja covida-19. Maske bodo obvezne v zdravstvenih ustanovah za zaposlene in paciente kot tudi v socialnih ustanovah. Prav tako bodo morali za vstop v državo covid potrdilo predložiti državljanih tretjih držav, medtem ko državljanom EU tega pogoja ne bo več treba izpolnjevati. 

Od sobote dalje tako na Hrvaškem ne bodo več obvezne maske v trgovinah, trgovskih centrih, javnem prevozu, šolah, na fakultetah, športnih dogodkih, koncertih in v gledališčih. Stroka priporoča, da se maske na naštetih lokacijah nosi, kadar je zbranih večje število ljudi. 

Lokali lahko od jutri naprej obratujejo po starem urniku, odpirajo se tudi nočni klubi. V lokalih, restavracijah ne bo več treba upoštevati razdalje med stoli in drugih omejitev. Prav tako ni več v veljavi omejitev števila na porokah in pogrebih. 

Omejitev v šolah ni več. Šolarjem se ne bo več treba testirati, med odmori bodo lahko zapustili svoje učilnice. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • bobubob 14:03 08.april 2022.

    Eno so janševi fizični nagobčniki, drugo mentalni. Fizične nam bodo pred volitvami morda celo sneli (žal nismo Hrvaška, kjer upa politika cepilni EU terorizem vsaj kritično komentirati), ampak le do volitev. Kmalu pa bodo spet iznašli nek virus in takojci ...prikaži večjci bomo ffpjani. In tako bomo še naprej valovali po nareku tujih gospodarjev...zato, ker so nam naši mentalni nagobčniki kar serijsko vgrajeni že vse od genske manipulacije leta 45+, ko so namesto današnje desne igle uporabljali kar levo puško

  • jozicamurn 02:27 08.april 2022.

    Ja pa kakšen je to naslov in potem spodaj piše Hrčkoland. Kaj nas zanimajo hrčki? Kdaj bodo maske pri nas ukinjene, ker to je že obup in neznosno, vohamo ta co2 in nas počasi ubija, kdo bo odgovarjal za to?

  • QSprm 15:33 07.april 2022.

    Le kako si drznejo odpravit famozne ukrepe sredi epske borbe radikalnih korona fundamentalistov z apokalipticno nad boleznijo.