Odkril dinozavra

Foto: Žurnal24 180308_istock_fosil
Kanadski delavec med črpanjem surove nafte odkril 110 milijonov let star fosil rastlinojedega dinozavra.
Oglej si celoten članek

Iz Kanade poročajo o presenetljivem odkritju fosila 110 milijonov let starega dinozavra. Med svojim delom je na območju severne Alberte nanj naletel delavec naftne družbe.

Fosil po poročanju Reutersa pripada dinozavru z oklepom ankilozavru, rastlinojedemu dinozavru z močnimi udi, oklepom in repom v obliki kija. Takšen dinozaver je lahko zrasel tudi do šest metrov v dolžino.

Najdba v tem delu Kanade je pravo presenečenje, saj dinozavra "na tem mestu ne bi smelo biti", še poročajo tuje agencije. To območje, danes bogato s katranom, je bilo namreč pred milijoni let prekrito z vodo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.