Odkrili novega Andersena!

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Šteje le notranja lepota – to je sporočilo na novo odkritega zgodnjega dela slovitega danskega pisatelja Hansa Christiana Andersena.
Oglej si celoten članek

Zgodnje delo, ki ga je Hans Cristian Andersen po mnenju strokovnjakov napisal še, ko je bil v srednji šoli, nosi naslov Lojena sveča (The Tallow Candle). Rokopis, ki naj bi bil prepis izgubljenega originala, so našli na dnu zaboja v bližini Andersenovega rojstnega kraja.

Posvetilo vdovi

Zgodba govori o sveči, ki postane zanemarjena in umazana, vse  dokler je znova ne oživi njena notranja lepota.  Po oceni strokovnjakov preprosti stil kaže, da je zgodbo Andersen napisal, ko je bil še v najstniških letih, okoli leta 1820, poroča BBC. Rokopis je napisan s črnilom, delo pa je priznani pisatelj posvetil gospe Bunkeflod. To naj bi bila vdova, ki jo je pisatelj kot otrok pogosto obiskoval, ji bral in si sposojal njene knjige.

Danski dnevnik Politiken je kratko zgodbo prevedel v angleščino in jo objavil na svoji spletni strani.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.