Svet
9 ogledov

Odkrili novega Andersena!

Hans Christian Andersen Wikipedia
Šteje le notranja lepota – to je sporočilo na novo odkritega zgodnjega dela slovitega danskega pisatelja Hansa Christiana Andersena.

Zgodnje delo, ki ga je Hans Cristian Andersen po mnenju strokovnjakov napisal še, ko je bil v srednji šoli, nosi naslov Lojena sveča (The Tallow Candle). Rokopis, ki naj bi bil prepis izgubljenega originala, so našli na dnu zaboja v bližini Andersenovega rojstnega kraja.

Posvetilo vdovi

Zgodba govori o sveči, ki postane zanemarjena in umazana, vse  dokler je znova ne oživi njena notranja lepota.  Po oceni strokovnjakov preprosti stil kaže, da je zgodbo Andersen napisal, ko je bil še v najstniških letih, okoli leta 1820, poroča BBC. Rokopis je napisan s črnilom, delo pa je priznani pisatelj posvetil gospe Bunkeflod. To naj bi bila vdova, ki jo je pisatelj kot otrok pogosto obiskoval, ji bral in si sposojal njene knjige.

Danski dnevnik Politiken je kratko zgodbo prevedel v angleščino in jo objavil na svoji spletni strani.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.