Odločitev je padla: Maske ne bodo več potrebne, karanten ne bo več!

Foto: Profimedia Zaščitne maske na prostem Foto: Vlada RS Boris Johnson
Konec je vseh ukrepov, ki so bili uvedeni v boju proti različici omikron, napoveduje šef britanske vlade Boris Johnson in dodaja, da v Veliki Britaniji ne bo več veljalo obvezno nošenje mask v javnem prevozu in v trgovinah.
Oglej si celoten članek

Britanski premier je še povedal, da bo zakonska zahteva za ljudi s covidom, da se samoizolirajo, prenehala veljati, ko bodo predpisi 24. marca potekli, in da bi lahko ukrep preklicali že prej.

Johnson je napovedal tudi takojšnjo odpravo sklepov vlade, po katerih morajo učenci v srednjih šolah nositi maske.

Johnsonova izjava bo najbrž ugajala številnim njegovim podpornikom, je pa vzbudila veliko zaskrbljenost med pedagoškimi in zdravstvenimi delavci.

Predstavnik laburistov Keir Starmer je v odzivu dejal, da bo podprl spremembe, ko bodo podprte z dokazi. Dejal je še, da mora Johnson "pomiriti javnost in delovati za zaščito njihovega zdravja, ne le svojega dela."

Magazin Strahovita nesreča na smučišču: 37-letni igralec umrl

Mnogi so sicer pričakovali, da bo Johnson objavil ukinitev pravil, ki so zahtevala delo od doma in obvezno dokazilo o cepljenju za vstop na nekatera prizorišča, je bila današnja napoved britanskega premierja veliko presenečenje.   

Foto: Vlada RS Boris Johnson

"Od jutri ne bomo več zahtevali zaščitnih mask v učilnicah in Ministrstvo za izobraževanje bo v kratkem odstranilo nacionalne smernice o njihovi uporabi v skupnih prostorih," je Johnson povedal v britanskem parlamentu.

"Po državi bomo še naprej predlagali uporabo mask v zaprtih ali prenatrpanih prostorih, zlasti ko pridete v stik z ljudmi, ki jih običajno ne srečujete, vendar bomo zaupali presoji Britancev in ne bomo več kriminalizirati vsakogar, ki se odloči, da ga ne bo nosil," je dejal Johnson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 08:25 20. Januar 2022.

    v angliji že dolgo ne nosijo mask

  • 06:57 20. Januar 2022.

    no da vidimo koliko časa bo mir,najbrž do volitev odvisno kdo zmaga,potem pa si bodo kaj druzga zmislili...ampak mi se …

  • 05:58 20. Januar 2022.

    Tudi pCT pogoj oz. greenpass-a ne bo več… ‘Mandatory certification will end’ Se pravi konec preverjanja PCT pogoja z naslednjim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.