Svet
122182 ogledov

Odločitev je padla: Maske ne bodo več potrebne, karanten ne bo več!

Zaščitne maske na prostem
1/2
Profimedia
Konec je vseh ukrepov, ki so bili uvedeni v boju proti različici omikron, napoveduje šef britanske vlade Boris Johnson in dodaja, da v Veliki Britaniji ne bo več veljalo obvezno nošenje mask v javnem prevozu in v trgovinah.

Britanski premier je še povedal, da bo zakonska zahteva za ljudi s covidom, da se samoizolirajo, prenehala veljati, ko bodo predpisi 24. marca potekli, in da bi lahko ukrep preklicali že prej.

Johnson je napovedal tudi takojšnjo odpravo sklepov vlade, po katerih morajo učenci v srednjih šolah nositi maske.

Johnsonova izjava bo najbrž ugajala številnim njegovim podpornikom, je pa vzbudila veliko zaskrbljenost med pedagoškimi in zdravstvenimi delavci.

Predstavnik laburistov Keir Starmer je v odzivu dejal, da bo podprl spremembe, ko bodo podprte z dokazi. Dejal je še, da mora Johnson "pomiriti javnost in delovati za zaščito njihovega zdravja, ne le svojega dela."

smučišče St Johann Avstrija Magazin Strahovita nesreča na smučišču: 37-letni igralec umrl

Mnogi so sicer pričakovali, da bo Johnson objavil ukinitev pravil, ki so zahtevala delo od doma in obvezno dokazilo o cepljenju za vstop na nekatera prizorišča, je bila današnja napoved britanskega premierja veliko presenečenje.   

Boris Johnson | Avtor: Vlada RS Vlada RS

"Od jutri ne bomo več zahtevali zaščitnih mask v učilnicah in Ministrstvo za izobraževanje bo v kratkem odstranilo nacionalne smernice o njihovi uporabi v skupnih prostorih," je Johnson povedal v britanskem parlamentu.

"Po državi bomo še naprej predlagali uporabo mask v zaprtih ali prenatrpanih prostorih, zlasti ko pridete v stik z ljudmi, ki jih običajno ne srečujete, vendar bomo zaupali presoji Britancev in ne bomo več kriminalizirati vsakogar, ki se odloči, da ga ne bo nosil," je dejal Johnson.

 
Komentarjev 15
 • Avatar krucefix
  krucefix 08:25 20.januar 2022.

  v angliji že dolgo ne nosijo mask

 • jate 06:57 20.januar 2022.

  no da vidimo koliko časa bo mir,najbrž do volitev odvisno kdo zmaga,potem pa si bodo kaj druzga zmislili...ampak mi se ne damo smo zvesti svojemu 6 čutu.

 • andrej1 05:58 20.januar 2022.

  Tudi pCT pogoj oz. greenpass-a ne bo več… ‘Mandatory certification will end’ Se pravi konec preverjanja PCT pogoja z naslednjim četrtkom!. Novinarčki, vam goggle translate tega ni prevedel? 🤭