Odpoklicali nevarne računalnike

Foto: Žurnal24 Med drugim so odpoklicali tudi model Satellite T135(Foto: Toshiba)
Toshiba zaradi nevarnosti vžiga odpoklicala 41 tisoč prenosnih računalnikov.
Oglej si celoten članek

Podjetje Toshiba je prostovoljno objavilo odpoklic 41 tisoč prenosnih računalnik serije T ali natančneje modele Satellite T135, Satellite T135D in Satellite ProT130.

V Bing Bangu so nam zatrdili, da omenjenih modelov prenosnih računalnikov ne prodajajo in da zaenkrat od Toshibe niso dobili nobenega obvestila o umiku kateregakoli izdelka.

Obstaja namreč nevarnost, da se adapterji pregrejejo in opečejo uporabnike. Še posebej naj bi bilo nevarno mesto, kjer je adapter vklopljen v računalnik, saj bi se lahko nekateri deli zaradi visoke temperature celo stopili.

Toshiba uporabnike naproša, naj si na računalnik namestijo program BIOS, ki naj bi zaznal ali na njihovem računalniku prihaja do pregrevanja. Tiste, ki dostopa do spleta nimajo, pozivajo, naj se nemudoma zglasijo pri najbližjem prodajalcu, ki jim bo pomagal namestiti omenjeni program.

Podjetje je do sedaj prejelo 129 pritožb o pregrevanju računalnika, dva uporabnika pa naj bi utrpela manjše opekline.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.