Svet
30 ogledov

Odpoklicali nevarne računalnike

Med drugim so odpoklicali tudi model Satellite T135(Foto: Toshiba) Žurnal24 main
Toshiba zaradi nevarnosti vžiga odpoklicala 41 tisoč prenosnih računalnikov.

Podjetje Toshiba je prostovoljno objavilo odpoklic 41 tisoč prenosnih računalnik serije T ali natančneje modele Satellite T135, Satellite T135D in Satellite ProT130.

V Bing Bangu so nam zatrdili, da omenjenih modelov prenosnih računalnikov ne prodajajo in da zaenkrat od Toshibe niso dobili nobenega obvestila o umiku kateregakoli izdelka.

Obstaja namreč nevarnost, da se adapterji pregrejejo in opečejo uporabnike. Še posebej naj bi bilo nevarno mesto, kjer je adapter vklopljen v računalnik, saj bi se lahko nekateri deli zaradi visoke temperature celo stopili.

Toshiba uporabnike naproša, naj si na računalnik namestijo program BIOS, ki naj bi zaznal ali na njihovem računalniku prihaja do pregrevanja. Tiste, ki dostopa do spleta nimajo, pozivajo, naj se nemudoma zglasijo pri najbližjem prodajalcu, ki jim bo pomagal namestiti omenjeni program.

Podjetje je do sedaj prejelo 129 pritožb o pregrevanju računalnika, dva uporabnika pa naj bi utrpela manjše opekline.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.