Odpovedali 91 poletov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Piloti Iberie danes stavkajo. Odpovedali 91 poletov. Stavka spet 29. decembra.
Oglej si celoten članek

Piloti španskega letalskega prevoznika Iberia bodo danes v protest proti uvedbi Iberiinega nizkocenovnega prevoznika stavkali. Zaradi tega so morali odpovedati 91 poletov.Prizadete potnike so o tem vnaprej obvestili in jim ponudili možnost prenosa rezervacije k drugim letalskim družbam.
1500 pilotov bo sicer spoštovalo zakonsko obveznost, v skladu s katero morajo v času stavke zagotoviti minimalne storitve.

Da bodo stavkali ravno danes so se odločili, ker je v sicer natrpani praznični sezoni med najmanj obremenjenimi in bo s tem družbi narejene najmanj škode. Stavkali bodo tudi 29. decembra.

Bojijo se nižjih plač

Iberia namerava do aprila 2012 ustanoviti podružnico Iberia Express, namenjeno nizkocenovnim prevozom. S tem želijo povečati dobičkonosnost španskih linij. Nova družba bi pokrivala kratke in srednje dolge polete v Madrid in iz njega, saj se na teh progah Iberia sooča z izjemno konkurenco.

To pa skrbi pilote, saj menijo, da bodo ponujene plače prenizke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.