Svet
12 ogledov

Odpovedali 91 poletov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Piloti Iberie danes stavkajo. Odpovedali 91 poletov. Stavka spet 29. decembra.

Piloti španskega letalskega prevoznika Iberia bodo danes v protest proti uvedbi Iberiinega nizkocenovnega prevoznika stavkali. Zaradi tega so morali odpovedati 91 poletov.Prizadete potnike so o tem vnaprej obvestili in jim ponudili možnost prenosa rezervacije k drugim letalskim družbam.
1500 pilotov bo sicer spoštovalo zakonsko obveznost, v skladu s katero morajo v času stavke zagotoviti minimalne storitve.

Da bodo stavkali ravno danes so se odločili, ker je v sicer natrpani praznični sezoni med najmanj obremenjenimi in bo s tem družbi narejene najmanj škode. Stavkali bodo tudi 29. decembra.

Bojijo se nižjih plač

Iberia namerava do aprila 2012 ustanoviti podružnico Iberia Express, namenjeno nizkocenovnim prevozom. S tem želijo povečati dobičkonosnost španskih linij. Nova družba bi pokrivala kratke in srednje dolge polete v Madrid in iz njega, saj se na teh progah Iberia sooča z izjemno konkurenco.

To pa skrbi pilote, saj menijo, da bodo ponujene plače prenizke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.