Odstopil predsednik, ki ga v resnici že šest le ni bilo

Foto: epa Alžirski predsednik Abdelaziz Bouteflika Foto: epa Protesti proti alžirskemu predsedniku Abdelazizu Boutefliki
Po več tednih protestov je danes po 20 letih na oblasti odstopil alžirski predsednik Abdelaziz Bouteflika, poročajo državni mediji.
Oglej si celoten članek

Odstopil je po tistem, ko so iz njegovega urada sporočili, da bo odstopil še pred koncem mandata 28. aprila. Pred tem je vrh alžirske vojske danes zahteval takojšnjo sprožitev postopka njegove odstavitve.

Na oblasti je od leta 1999, pred šestimi leti ga je zadela kap in od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Šele pred nekaj tedni se je iz Ženeve, kjer je bil na zdravljenju, zaradi prostestov vrnil v Alžirijo. 

Foto: epa Alžirski predsednik Abdelaziz Bouteflika

Najprej je nameraval znova kandidirati, potem je obljubil, da bo poskrbel za tranzicijo, nato obljubil, da ne bo več kandidiral, a tudi to ni bilo dovolj, moral je odstopiti, mandat bi se mu iztekel 28. aprila. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:26 3. April 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.