Svet
730 ogledov

Odstopil predsednik, ki ga v resnici že šest le ni bilo

Alžirski predsednik Abdelaziz Bouteflika
1/2
epa
Po več tednih protestov je danes po 20 letih na oblasti odstopil alžirski predsednik Abdelaziz Bouteflika, poročajo državni mediji.

Odstopil je po tistem, ko so iz njegovega urada sporočili, da bo odstopil še pred koncem mandata 28. aprila. Pred tem je vrh alžirske vojske danes zahteval takojšnjo sprožitev postopka njegove odstavitve.

Na oblasti je od leta 1999, pred šestimi leti ga je zadela kap in od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Šele pred nekaj tedni se je iz Ženeve, kjer je bil na zdravljenju, zaradi prostestov vrnil v Alžirijo. 

Protesti proti alžirskemu predsedniku Abdelazizu Boutefliki | Avtor: epa epa

Najprej je nameraval znova kandidirati, potem je obljubil, da bo poskrbel za tranzicijo, nato obljubil, da ne bo več kandidiral, a tudi to ni bilo dovolj, moral je odstopiti, mandat bi se mu iztekel 28. aprila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Asfilanna
    Asfilanna 00:26 03.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com