Odstopila še dva škofa

Foto: Žurnal24 Zaradi obtožb spolnih zlorab, ki jih je požela irska duhovščina, sta odstopila š
Zaradi obtožb spolnih zlorab, ki jih je deležna irska duhovščina, sta odstopila še dva škofa. Eamonn Walsh in Raymond Field sta izjavi o odstopu podala kar na polnočnici.
Oglej si celoten članek

Škofa sta službovala v Dublinu, ob izjavah o odstopu pa sta dejala, da želita s tem prinesti mir žrtvam spolnih zlorab. Zaradi obtožb, ki jih navaja Murphyjino poročilo, so odstopili štirje irski duhovniki. Edini, ki tega še ni storil, je škof iz Galwaya Martin Drennan.

V začetku meseca je odstopil škof iz Limericka Donal Murray, v sredo pa je svoj odstop papežu Benediktu XVI. sporočil še škof iz Kildarea James Moriarty.

Zlorabljenih več kot 300 otrok
Konec novembra je bilo objavljeno več kot 700 strani dolgo poročilo, ki ga je pripravila ekipa pod vodstvom sodnice Yvonne Murphy. To je razkrilo, da je bilo med letoma 1975 in 2004 v dublinski nadškofiji zlorabljenih več kot 300 otrok.

Ugotovilo je tudi, da ni nobenega dvoma, da so dublinska nadškofija in drugi odgovorni dogodke prikrili. Poročilo je še posebej kritiziralo vlogo škofa Murraya, ki je sprva zavračal vse pozive k odstopu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.