Odvzem izpita zaradi mobilnega telefona

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Medtem ko je v Sloveniji ta teden odmeval primer voznice, ki se je verbalno spravila nad policista, pred tem pa so jo njegovi kolegi oglobili zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, so v Veliki Britaniji zabeležili prvi primer, ko je voznik zaradi takšnega prekrška ostal brez vozniškega dovoljenja.
Oglej si celoten članek

19-letni Britanec, ki je s pomočjo GPS-a na mobilnem telefonu iskal svojo željeno destinacijo, je postal prvi na otoku, ki je ostal brez vozniškega izpita zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Najstnika je policija zaustavila v regiji Thames Valley potem ko so policisti opazili njegov prekršek. Voznik Forda Focus je bil po dobljeni kazni jezen, a takoj povedal, da se ne bo pritožil nad dobljeno kaznijo. Komentiral je še, da "ga bosta starša zaradi prekrška ubila".

Denarna kazen za tiste, ki med vožnjo uporabljajo mobilni telefon je sicer dobrih 200 evrov, a če gre za mladega voznika, je kazen lahko tudi strožja, v tem primeru je sledil odvzem vozniškega dovoljenja.

Tudi pri nas je policija te dni nadzirala morebitno uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, še posebej je odmeval primer Korošice, ki so jo policisti opazili pri takšnem dejanju. To jo je tako razjezilo, da se je verbalno spravila nad policista, ki jo je pri dejanju opazil in to sporočil kolegom v patrulji, ki jo je zaustavila in kaznovala. Celotno ozadje dogodka in posnetek na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 35

  • 12:14 6. Marec 2017.

    Wolf ampak mislim da boš ti prvi ki bo to prekršil. Zarečenega kruha se človek najbolj naje.<br />Da bog da …

  • 12:11 6. Marec 2017.

    se pravi bomo se sami vozili v avtu ma 21 stoletje pa take blesarije

  • 12:07 6. Marec 2017.

    ja ljudje ki niso Slovenci pač ne znajo Slovenščine mu treba oprostiti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.