Svet
219 ogledov

Odvzem izpita zaradi mobilnega telefona

Telefoniranje Profimedias
Medtem ko je v Sloveniji ta teden odmeval primer voznice, ki se je verbalno spravila nad policista, pred tem pa so jo njegovi kolegi oglobili zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, so v Veliki Britaniji zabeležili prvi primer, ko je voznik zaradi takšnega prekrška ostal brez vozniškega dovoljenja.

19-letni Britanec, ki je s pomočjo GPS-a na mobilnem telefonu iskal svojo željeno destinacijo, je postal prvi na otoku, ki je ostal brez vozniškega izpita zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Najstnika je policija zaustavila v regiji Thames Valley potem ko so policisti opazili njegov prekršek. Voznik Forda Focus je bil po dobljeni kazni jezen, a takoj povedal, da se ne bo pritožil nad dobljeno kaznijo. Komentiral je še, da "ga bosta starša zaradi prekrška ubila".

Denarna kazen za tiste, ki med vožnjo uporabljajo mobilni telefon je sicer dobrih 200 evrov, a če gre za mladega voznika, je kazen lahko tudi strožja, v tem primeru je sledil odvzem vozniškega dovoljenja.

Tudi pri nas je policija te dni nadzirala morebitno uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, še posebej je odmeval primer Korošice, ki so jo policisti opazili pri takšnem dejanju. To jo je tako razjezilo, da se je verbalno spravila nad policista, ki jo je pri dejanju opazil in to sporočil kolegom v patrulji, ki jo je zaustavila in kaznovala. Celotno ozadje dogodka in posnetek na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • Boris Odreitz 12:14 06.marec 2017.

    Wolf ampak mislim da boš ti prvi ki bo to prekršil. Zarečenega kruha se človek najbolj naje.Da bog da da zaradi prekrška prideš čim prej in za čim daljši čas v Čuzo.To je zakletstvo. urok, tega uroka se ne ...prikaži več boš nikoli več znebil. Verjemi. WOODOO !

  • Boris Odreitz 12:11 06.marec 2017.

    se pravi bomo se sami vozili v avtu ma 21 stoletje pa take blesarije

  • Boris Odreitz 12:07 06.marec 2017.

    ja ljudje ki niso Slovenci pač ne znajo Slovenščine mu treba oprostiti.