Okoli tri tisoč džihadistov že na poti v Istanbul

Foto: Prtscr Youtube
Foto: Prtscr Youtube
Islamska država naj bi se pripravljala na teroristične pohode po Turčiji in državah Evropske unije.
Oglej si celoten članek

Okoli 3000 pripadnikov skrajne islamistične skupine Islamska država (IS) naj bi prestopilo južno državno mejo in se pojavilo v Turčiji. Turški portal Hürriyet opozarja, da naj bi načrtovali napade na diplomatska predstavništva v Ankari in Istanbulu.

Obveščevalci jih imajo že na muhi

Islamske skrajneže naj bi v Turčiji takoj zaznali tudi obveščevalci tamkajšnje obveščevalno-varnostne agencije (MIT). Obveščevalci za zdaj še preverjajo koliko pripadnikov IS točno naj bi se ta trenutek že nahajalo v Turčiji.

Sumijo pa, da naj bi v Turčijo med drugim že prispelo tudi večje število ključnih borcev IS, ki med drugim poveljujejo, izdajajo ukaze, predvsem pa pripravljajo vse teroristične napade, ki jih IS izvede.

"Strokovnjaki za samomorilske bombne napade, ki pripravljajo napade zlasti na veleposlaništva in ostala ključna predstavništva držav v Istanbulu ter Ankari, ki se borijo proti IS in ki so intervenirale v Siriji," naj bi med drugim ugotavljali obveščevalci.

Med pripadniki IS, ki so se pojavili v Turčiji pa naj bi bili tudi Sirijci in Palestinci, ki naj bi nato nameravali preiti še v Bolgarijo, kjer naj bi nadaljevali s terorističnimi napadi, nato pa svoj nasilni pohod nadaljevali proti ostalim državam Evropske unije (EU).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • prot Natu nimajo šans. lahko edin paniko zganjajo med civilisti zmagat pa v nobenem primeru ne morjo.

  • 10:42 20. Februar 2015.

    Glej naivnost gor ali dol če se mene vpraša zradiram tele tertriste z zemlje z jedesko bombo jebat ga tud …

  • 10:40 20. Februar 2015.

    Ste opazili, da so vsi ISIS ujetniki oblečeni v kombinezone ameriških zapornikov.? Naključje? Seveda ne.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.