Omet odpada

Foto: Žurnal24 Dvorano, v kateri običajno sedi 785 poslancev, so odprli leta 1999. V času odpad
Župan Strasbourga Roland Ries je zaradi odpadlega ometa prekinil počitnice in takoj začel ukrepati. V glavni dvorani Evropskega parlamenta v Strasbourgu je namreč odpadel omet.
Oglej si celoten članek

Polkrožna dvorana, v kateri običajno sedi 785 poslancev iz 27 držav, je bila v trenutku, ko je s stropa odpadel prvi del ometa prazna. Do odpadanja je prišlo 7. avgusta okoli 18. ure, le štiri ure kasneje je na tla zgrmel še drugi del. Odpadli omet je poškodoval večje število sedežev.

Uprava parlamenta je dogodek potrdila šele pet dni po nezgodi in zagotovila, da "bo narejeno vse, da bi zagotovili varnost poslancev“. Župan Strasbourga Ries je zagotovil takojšnje popravilo. Skupaj s francoskim ministrom za evropske zadeve Jean-Pierrom Jouyetom sta se že sestala, "da bi uskladila ukrepe mesta in države pri tem vprašanju". Poslanci se bodo na naslednjem plenarnem zasedanju zbrali 1. septembra.

Zakaj je omet odpadel še ni znano, saj ta dan ni bilo nobenih vremenskih ujm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.