Svet
5 ogledov

Omet odpada

Dvorano, v kateri običajno sedi 785 poslancev, so odprli leta 1999. V času odpad Žurnal24 main
Župan Strasbourga Roland Ries je zaradi odpadlega ometa prekinil počitnice in takoj začel ukrepati. V glavni dvorani Evropskega parlamenta v Strasbourgu je namreč odpadel omet.

Polkrožna dvorana, v kateri običajno sedi 785 poslancev iz 27 držav, je bila v trenutku, ko je s stropa odpadel prvi del ometa prazna. Do odpadanja je prišlo 7. avgusta okoli 18. ure, le štiri ure kasneje je na tla zgrmel še drugi del. Odpadli omet je poškodoval večje število sedežev.

Uprava parlamenta je dogodek potrdila šele pet dni po nezgodi in zagotovila, da "bo narejeno vse, da bi zagotovili varnost poslancev“. Župan Strasbourga Ries je zagotovil takojšnje popravilo. Skupaj s francoskim ministrom za evropske zadeve Jean-Pierrom Jouyetom sta se že sestala, "da bi uskladila ukrepe mesta in države pri tem vprašanju". Poslanci se bodo na naslednjem plenarnem zasedanju zbrali 1. septembra.

Zakaj je omet odpadel še ni znano, saj ta dan ni bilo nobenih vremenskih ujm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.